Intensive Care

Corona op de IC: de eerste golf (maart 2020)

Berichten van over de hele wereld komen als een vloed naar ons toe. Beelden van de heftigheid van de coronapandemie laten me huiveren: hoe kunnen we deze golf het hoofd bieden? Wanneer ik op een dag een appje krijg van mijn oud-teamleider van de IC of ik het zie zitten om weer aan het bed te komen werken en te helpen met beademen, hoef ik minder dan een minuut na te denken: graag! Een dag later heb ik een stoomcursus ‘nieuwe apparatuur’ en ‘waar vind je iets in het dossier’ en twee dagen later heb ik nachtdienst. Ik geniet en weet ineens zeker: dít is wat mijn hart heeft. Ineens zijn alle twijfels over het verre reizen verleden tijd: ik ben weer thuis gekomen.

Zie hier een artikel over mijn afwegingen in die tijd: https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/door-coronacrisis-onverwachts-weer-in-de-zorg-aan-het-werk-1.1646660

_____________________________________

Corona op de IC: de tweede golf (november 2020)

Afgelopen week kreeg ik van mijn teamleider een appje: er komt media in huis en ze willen graag filmen op de IC. Jij werkt ook om 15:15 uur, kun jij ze even wat laten zien? Ik vond het erg leuk om deze nieuwe ervaring op te doen en ik heb er ook van geleerd. Hierbij een screenshot van het artikel met daaronder de link naar het volledige artikel en de opname zelf.

Lees voor het hele verhaal: https://www.rijnmond.nl/nieuws/200896/Op-een-overvolle-IC-staat-alles-onder-druk-Voor-ons-voelt-deze-nieuwe-golf-als-een-deja-vu-we-houden-ons-hart-vast

______________________________

Corona op de IC (derde golf april 2021)

Vanuit mijn andere werkgever (het Hoornbeeck College) werd ik benaderd voor een interview als alumnus van het Hoornbeeck. Van VIG’er naar IC-verpleegkundige. Mijn studenten moviteer ik vaak door te vertellen dat je bijna altijd kunt komen waar je heen wilt en dat motivatie de eerste stap is.

Forward Magezine mei 2021